Andrei Haţegan, un sibian cu o gravă deficienţă de vedere, va traversa pe bicicletă Transfăgărăşanul, în perioada 10 – 12 iulie, în tandem cu prietenul său, Andrei Niculescu, până în localitatea Bonţida din judeţul Cluj, la festivalul Electric Castle, cu scopul de a atrage atenţia asupra integrării persoanelor cu dizabilităţi în România.

Cei doi biciclişti vor pleca în 10 iulie, din Curtea de Argeş. Echipa lor, numită “Doi la pedale”, va parcurge distanţa dintre Curtea de Argeş şi Bonţida, via Transfăgărăşan, aproximativ 400 de kilometri, cu o diferenţă de nivel de 5.000 de metri. Cei doi pornesc la drum în calitate de eco ambasadori Electric Castle, festival muzical care va avea loc la Bonţida, în perioada 12-16 iulie.

“Îl cunosc pe Andrei Haţegan de mulţi ani. Pasiunea pentru ciclism şi protejarea mediului ne-a adus împreună. Am observat în timp dificultăţile cu care persoanele cu dizabilităţi se confruntă la noi în ţară şi am profitat de ocazie să tragem acest semnal de alarmă. Mă bucur că facem echipă în această provocare şi ne încurajează mobilizarea de care au dat dovadă oamenii din jur. Le mulţumim tuturor”, a spus Andrei Niculescu.

Andrei Haţegan suferă de retinopatie pigmentară, o boala foarte gravă, genetică şi ereditară, care duce la pierderea treptată a vederii.

Cine doreşte să susţină această cauză poate face donaţii în contul: RO53BTRL03301205S48175XX. Detalii se pot obţine pe pagina Doi la pedale.

Sursa:agerpres.ro