Poliţistul Marian Godină scrie despre cazul preotului Cristian Pomohaci, care ar fi fost înregistrat când îi propune unui adolescent să întreţină relaţii sexuale, că ”nu trebuie să fii vreun expert tehnic ca să îţi dai seama dacă înregistrarea e reală sau nu”.

”Am ascultat ieri înregistrarea cu acel părinte sau ce o fi, care îi cerea unui băiat să îi arate <ciocanul>. Apoi am citit comentariile de la această ştire. Mai tare decât ştirea în sine, m-a mirat reacţia multor oameni care susţineau cu tărie că e o făcătură, deşi nu cred că trebuie să fii vreun expert tehnic ca să îti dai seama dacă înregistrarea aia e reală sau nu. Culmea, era cam aceeaşi categorie de oameni care cred în conspiraţii mondiale fără să vadă nici măcar o probă, dar refuză să creadă ceva atunci când au şi probe|, scrie poliţistul, pe contul său de Facebook.

Unii utilizatori atrag atenţia lui Godină că înregistrarea poate fi falsă, în timp ce alţii scriu despre reportajele care s-au făcut despre preotul Cristian Pomohaci.

”Marian, sunt oameni şi oameni, nu suntem noi în măsură să judecăm. În orice pădure există uscături, ştii bine asta. Plus că nu este bine să se lovească atâta în biserică, o gramadă de aşa zis atei îşi dau cu părerea folosind cuvinte obscene, şi preoţii sunt oameni, la fel ca şi poliţiştii, şi printre ei posibil să fie unii care se abat de la crez, dar nu îi bine atâta ură îndreptată împotriva bisericii”, scrie un utilizator.

”Sincer m-am mirat că s-a aflat în presa abia acum. Printr-o conjunctură, acum 10 ani, am locuit în altă ţară cu nişte consăteni de-ai lui. Mi-au povestit de atunci aceste lucruri. Bătrânii normal că nu cred, pentru că el preferă doar <puştii> şi niciodată nu <se dădea> la vreun moş”, scrie un altul.

În înregistrarea convorbirii care a apărut pe Internet, un bărbat care se presupune a fi preotul Cristian Pomohaci încearcă să corupă sexual un adolescent în vârstă de 17 ani, promiţându-i că va fi plătit dacă va întreţine relaţii sexuale cu el.

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia au declarat că au deschis o anchetă internă în acest caz, iar dacă acuzaţiile privind coruperea sexuală se vor dovedi adevărate, preotul Cristian Pomohaci va fi trimis în judecata Consistoriului eparhial, existând posibilitatea excluderii sale din preoţie.

Sursa:mediafax.ro / Foto:colaj imagini