În calea extinderii Partidului Oamenilor Liberi stau atât legile care fixează pragul electoral și numărul minim de semnături pentru a candida, cât și o concepție a liderilor care preferă concentrarea forțelor pe rezolvarea problemelor regionale și locale.
Președintele POL, Dan Mașca: “Până când, acasă la noi, nu vom rezolva problemele noastre, nu văd de ce să ne apucăm să ne ocupăm de problemele altora. Personal, voi vota și voi încerca să susțin să rămânem mișcare regională și să încurajăm start-up-ul civic în cât mai multe localități din această țară.”

POL a depus 14 proiecte de hotărâre în Consiliul Local Tîrgu-Mureș

Consilierul local Radu Bălaș a declarat ieri că, din cele 14 proiecte depuse, 9 au fost aprobate, 4 au fost notificate de Prefectură și unul respins.
Proiectele notificate privesc comunitatea maghiară din Tîrgu-Mureș, privind liceul romano-catolic și inscripțiile bilingve.
POL a avut și reușite în Consiliul Local, a arătat Radu Bălaș:

Unul dintre foarte importantele lucruri este că am adus transparența în actul decizional sau în forul legislativ al orașului. Prin filmarea ședințelor Consiliului Local în premieră, mii și mii de oameni, dacă nu zeci de mii, au reușit să afle în premieră ce se întâmplă acolo, să ne vadă și pe noi atunci când greșim, și când facem lucruri bune, chiar și pe ceilalți când fac lucruri bune, e drept, mult mai puține decât noi.”

Activitatea consilierilor locali ai POL a fost dezbătută sambata în cadrul unei ședințe de bilanț la care au participat liderii din Transilvania ai formațiunii politice.

Sursa: RTM/POL