Azi! Incendiu la Azomures!

Purtătorul de cuvânt al SC Azomureș SA Târgu Mureș, Ovidiu Maior, a declarat duminică, pentru AGERPRES, că în urma incendiului izbucnit la izolația unei conducte de transport hidrogen de la Secția Amoniac III a Combinatului s-a format o comisie de stabilire a cauzelor incidentului.

În timpul opririi uneia dintre instalațiile de pe platformă, pentru revizia anuală, s-a declanșat un incendiu. Au intervenit imediat pompierii din cadrul Azomureș, însă nu a mai fost nevoie de folosirea echipamentelor pentru că operatorii instalației au redus cantitățile de hidrogen și practic flacăra s-a stins de la sine. Conform procedurilor, a fost anunțat Inspectoratul pentru Situații de Urgență ‘Horea’ al județului Mureș, care s-a deplasat pe platforma Azomureș, însă nu a fost nevoie de folosirea echipamentelor de stingerea incendiilor. În acest moment s-a format o comisie internă, împreună cu reprezentanții ISU și se verifică ce a dus la declanșarea acestui incident. Nu există victime, iar pagubele materiale urmează a fi estimate. Nu a existat niciun pericol pentru populație fiindcă acest incendiu a fost localizat foarte repede, operatorii instalației reducând tot ceea ce putea să ardă ca și hidrogen, iar flacăra s-a stins’, a declarat Ovidiu Maior.

Acesta a spus că Azomureș este un obiectiv strategic important și este obligatorie anunțarea ISU și a afirmat că, având în vedere că instalația este complet automatizată, s-a putut interveni de la distanță, de la camera de comandă.

‘ Este vorba de un control din camera de comandă, s-a acționat conform procedurilor interne și s-a acționat de la distanță. Urmează să stabilim cauza, vom avea în scurt timp și un răspuns. Nu s-a pus problema evacuării platformei niciun moment’, a precizat Ovidiu Maior.

Sursa:agerpres.ro