La data de 22 iunie a.c., orele 19.45, Poliția Municipiului Tirgu Mureș a fost sesizată despre faptul că în incinta unui magazin de articole sportive dintr-un complex comercial din Tîrgu Mureș, agenții de pază ai magazinului au reținut 2 tineri care ar fi sustras articole sportive.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Regele Ferdinand I” şi poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Tg. Mureş, care i-au identificat pe cei doi tineri, de 17 ani, respectiv 22 de ani, ambii din judeţul Cluj, asupra cărora au găsit, într-o geantă modificată pentru a nu fi detectat de sistemul de securitate, un trening.

Cu ocazia activităţilor ulterioare desfășurate de către polițiştii de investigaţii criminale şi cei de ordine publică a fost depistat, în parcarea complexului, autoturismul cu care se deplasau cei doi, din interiorul căruia au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, 3 parfumuri, un tricou cu etichetă și cod de bare, despre care există suspiciunea că ar fi sustrase, precum şi mai multe instrumente pretabile a fi folosite la comiterea acestui gen de fapte.

Față de cei 2 tineri, poliţiştii au dispus măsura preventivă a reținerii pe o perioadă de 24 de ore, fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă.

Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunii de furt, în vederea probării întregii activităţi infracţionale a celor doi tineri.

Comunicat IPJ Mures / Foto:observator.ro