România va găzdui în premieră, în perioada 30 august – 3 septembrie, Competiţia Mondială de Descarcerare (World Rescue Challenge), iar toate probele vor avea loc la Târgu Mureş, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Horea” al judeţului Mureş, generalul Dorin Oltean.

Potrivit sursei citate, competiţiile World Rescue Challenge reunesc, începând din 1999, cele mai bune echipe de descarcerare şi prim-ajutor din lume, care provin din fiecare ţară membră World Rescue Organization, la care România a aderat în urmă cu patru ani.

Generalul Oltean consideră că la World Rescue Challenge de la Târgu Mureş va fi înscris numărul maxim de echipaje, 36, prevăzut pentru această competiţie, că vor fi în jur de 600 de participanţi, el afirmând că deja s-au înscris echipe din SUA, Africa de Sud, Australia, Marea Britanie, Canada, Cehia, Elveţia, Argentina etc.

Probele competiţiei de descarcerare constau în proba rapidă, de 10 minute, o probă standard, de 20 minute, fiecare cu câte o victimă încarcerată şi grade diferite de dificultate, şi o probă complexă de 30 de minute, plus o competiţie de traumă.

Şeful ISU Mures a precizat că, pentru competiţia de descarcerare, la World Rescue Challenge Târgu Mureş vor fi distruse 140 de autoturisme noi, puse la dispoziţie de Fabrica Renault.

Anul trecut, la World Rescue Challenge care a avut loc în Brazilia, pompierii şi paramedicii care au reprezentat România au obţinut în clasamentul general locul 15, un loc 11 pentru comandantul descarcerării la proba rapidă şi locul 5 pentru echipa de paramedici la scenariul complex.

Sursa:agerpres.ro / Foto: colaj imagini