Tribunalul Mureş a anunţat, joi, că a admis propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş de arestare preventivă, pentru 30 de zile, a profesorului din Luduş, C.V., acuzat de luare de mită, întrucât ar fi pretins diverse sume de bani de la elevi pentru a-i promova la materia pe care o preda.

Încheierea Tribunalului Mureş poate fi atacată cu contestaţie în 48 de ore de la pronunţare.

Ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Mureş, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, au efectuat în urmă cu o zi o percheziţie la domiciliul profesorului şi la Liceul Tehnologic nr. 1 din Luduş, pentru probarea unor infracţiuni de corupţie.

‘În cauză, se efectuează cercetări faţă de C.V., profesor în cadrul unui liceu tehnologic din Luduş, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită în formă continuată. În fapt, o persoană a formulat un denunţ prin care sesiza faptul că profesorul C.V., printr-o practică frecventă de notare subapreciată, obişnuia să solicite diverse sume de bani elevilor pentru promovarea la materia pe care o preda’, a anunţat, miercuri, Direcţia Generală Anticorupţie Mures.

Potrivit comunicatului DGA, prin ordonanţa din 26.04.2017, procurorul de caz a dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită, fiind delegaţi ofiţerii de poliţie judiciară ai S.J.A. Mureş pentru efectuarea activităţilor procedurale.

Comunicatul a precizat că acţiunea a beneficiat de suportul tehnic al IGPR – DOS, precum şi de sprijinul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Mureş.

Sursa:agerpres.ro