Teoretic da, in anul 2018 conform Ministerului Finantelor, practic nimic anul acesta. Si referitor la promisiunea de finantare pentru anul viitor suntem extrem de sceptici. Sa speram ca ne inselam noi! – MS

Comisia de Autorizare a Împrumuturilor Locale din Ministerul Finanţelor a aprobat contractarea de finanţări rambursabile în valoare de 176,6 milioane lei pentru realizarea de investiţii publice de interes local, însă sumele pot fi trase abia în 2018, după ce finanţările de la bugetul central pentru investiţii au fost blocate anul acesta din lipsă de fonduri.

“Astfel, vor fi finanţate investiţii precum: reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe din sectorul 6 al Municipiului Bucureşti; lucrările de reparaţii capitale la Aeroportul Transilvania Târgu Mureş; reabilitarea sistemului de iluminat public în comuna Macea, judeţul Arad”, a precizat Ministerul Finanţelor, într-un comunicat.

Pentru acest an, Guvernul nu a alocat bani pentru finanţarea proiectelor de investiţii derulate de administraţiile locale, în condiţiile în care plafonul precedent, de 1,2 miliarde lei, a fost epuizat.

Sursa:news.ro