Percheziții pentru probarea unor infracțiuni de corupție în legătură cu promovarea la o materie școlară

Astăzi, 21 iunie a.c., ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție — Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Mureș, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, efectuează o percheziție domiciliară și una la sediul unei instituții de învățământ pentru probarea unor infracțiuni de corupție în legătură cu promovarea la o materie școlară.

În cauză, se efectuează cercetări față de C.V., profesor în cadrul unui liceu tehnologic din Luduș, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită în formă continuată.

În fapt, o persoană a formulat un denunț prin care sesiza faptul că profesorul C.V., printr-o practică frecventă de notare subapreciată, obișnuia să solicite diverse sume de bani elevilor pentru promovarea la materia pe care o preda.

Prin ordonanța din 26.04.2017, procurorul de caz a dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită, fiind delegați ofițerii de poliție judiciară ai S.J.A. Mureș pentru efectuarea activităților procedurale.

La activitățile de astăzi se beneficiază de suportul tehnic al IGPR — DOS, precum și de sprijinul Inspectoratului Județean de Jandarmi Mureș

Comunicat de presă – DGA – SJA Mures / Foto:arhiva