Precizari compania Kastamonu Romania si ISU Mures referitoare la incendiul de sambata, prezentat in acest material – Explozie la o fabrica din Mures!

Comunicat Kastamonu –  Sâmbătă după amiază, în jurul orei 18:30, un incendiu a izbucnit pe platforma Kastamonu Romania de la Reghin. Incendiul a fost localizat în tubulatura din zona de sortare a așchiilor, între tocător și hala de producție.

Zona afectată este prevazută cu sisteme de alarmare care s-au declanșat imediat ce focul a fost detectat. Fluxul de producție a fost oprit complet, și pompierii din cadrul Serviciului Privat pentru Situații de Urgență din cadrul companiei au intervenit pentru stingerea incendiului. În timpul acestei manevre, din cauza presiunii crescute, a avut loc o explozie într-o altă zonă a tuburilor transportoare, crescând astfel riscul de extindere a focului și făcând necesar intervenția din exterior pentru izolarea și stingerea incendiului.

Din fericire, evenimentul nu s-a soldat cu victime și nu au fost afectate porțiuni importante din fluxul de producție. Focul nu a afectat utilajele de tocare și uscare a lemnului și nu a ajuns până la hala de producție. Pagubele materiale au fost evaluate de către asigurători luni dimineața compania urmând să fie despăgubită.

Reparațiile au început deja și se estimează ca vor dura 4-5 zile, urmând ca la finalul săptămânii producția să fie reluată.

Comunicat ISU Mures –  În data de 17.06.2017, ora 18:29, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Horea’’ al județului Mureș a fost solicitat prin intermediul numărului de urgență 112, să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit în urma unei explozii la un agent comercial care prelucrează lemn, cu pericolul de propagare la construcțiile învecinate. La locul solicitării s-au deplasat 6 autospeciale de lucru cu apă și spumă aparținînd inspectoratului, 4 autospeciale de lucru cu apă și spumă aparținînd serviciilor voluntare pentru situații de urgență din jurul municipiului Reghin, o autoscară de intervenție la înălțime, o autospecială de suport logistic, o ambulanță SMURD de tip B2, 2 autospeciale ale grupei operative, iar în sprijin a fost trimisă grupa operativă, întreaga intervenție fiind coordonată de domnul Inspector Șef, general de brigadă dr.ing. Dorin Oltean.

S-a intervenit pentru localizarea și stingerea incendiului izbucnit la instalația de transport a materiei prime concomitent cu protejarea clădirilor învecinate. În urma incendiului a fost afectată instalația specială de transport a materiei prime. La intervenție au participat 6 ofițeri și 41 de subofițeri. Din fericire nu au fost victime. Mulțumim pe această cale membrilor serviciilor voluntare care au participat la această intervenție.

 
MS