Publicam in martie proiectul de digitalizare implementat intr-o comuna –  Scoala din Raciu implementeaza tehnologie digitala de nivelul anului 2017! Ne bucuram ca in sfarsit a ajuns vestea si la oras, la nivel de universitate… 😉 – MS

Studenţii Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş îşi pot verifica, începând cu această sesiune de examene, notele obţinute prin intermediul carnetului online.

Universitatea a implementat, în cadrul platformei de management academic University Management System (UMS), o formă nouă de evidenţă a rezultatelor studenţilor – catalogul online.

“Catalogul online este un modul suplimentar de dezvoltare a conceptului unic la nivel naţional, intitulat e-UMF, implementat în cadrul Universităţii şi menit să alinieze activitatea de management academic la standardele internaţionale. El permite un flux informaţional superior între decanate, cadre didactice şi studenţi, o securizare deplină a rezultatelor obţinute la examene şi o transparenţă totală a unui aspect sensibil al procesului de învăţământ care este modul de evaluare a studenţilor. Suntem o universitate dinamică, conectată la mediul informaţional şi la standardele moderne de funcţionare a unei instituţii academice”, a precizat rectorul UMF Târgu Mureş, prof. dr. Leonard Azamfirei, pe site-ul instituţiei.

Potrivit sursei citate, în catalogul online cadrele didactice ale UMF Târgu Mureş înregistrează toate rezultatele obţinute de către studenţi la examinările semestriale sau anuale, iar în baza unui username şi a unei parole individuale, acestea pot vizualiza şi modifica date legate profilul academic sau note. În acelaşi timp, studenţii îşi pot verifica notele obţinute prin intermediul carnetului online.

Sursa:agerpres.ro