Va redam mai jos comunicatul IPJ Mures, referitor la materialul postat mai devreme – Femeie injunghiata in cartierul Dambu’ din Tirgu Mures!

La data de 13.06.2017, ora 22:55, Poliția Municipiului Tirgu Mureș a fost sesizată prin apel 112, cu privire la faptul că în localitate, pe str. Ion Buteanu, o femeie a fost tăiată la nivelul gâtului, cu un cuțit de către un bărbat, care a fugit de la locul faptei.

Imediat, la fața locului s-a deplasat echipa operativă formată din poliţişti de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş şi procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș.

Din cercetările efectuate de poliţişti a rezultat faptul că persoana bănuită de comiterea faptei este fostul concubin al victimei, un bărbat, de 40 de ani, domiciliat în comuna Acățari, sat Murgești.

În fapt, la data de 13 iunie a.c., ora 22:30, bărbatul a urmărit persoana vătămată şi pe str. Ion Buteanu, a agresat-o fizic după care a tăiat-o în zona gâtului cu un obiect ascuțit, fugind imediat de la locul faptei.

La scurt timp de la producerea faptei, poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale – Poliţia Municipiului Tirgu Mureş, împreună cu luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale au depistat bărbatul pe str. Calea Sighișoarei, din municipiul Tirgu Mureș.

Față de inculpat a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, pentru comiterea infracțiunilor de tentativă la omor, nerespectarea hotărârii judecătorești și tulburarea ordinii și liniștii publice, urmând a fi prezentat, în cursul zilei de azi, instanţei de judecată, de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, cu propunere de arestare preventivă.

La data de 16 februarie a.c., pe numele bărbatului a fost emis un ordin de protecţie prin care s-a dispus păstrarea unei distanţe minime de 400 de metri de victimă, interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod cu victima, precum şi obligarea de efectuare de consiliere psihologică.

Menţionăm faptul că, din data de 16 februarie a.c., de la emiterea ordinului de protecţie, bărbatul l-a încălcat de 4 ori, pe numele acestuia fiind întocmite dosare penale pentru nerespectarea hotărârii judecătoreşti.

IPJ Mures