Data de 13 iunie, este zi declarată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență drept Ziua Informării Preventive în România. Începând cu anul 2011, I.G.S.U. a identificat această oportunitate de diseminare a informațiilor cu caracter preventiv prin organizarea acestui eveniment ori de câte ori data de 13 pică într-o zi de marți.
În acest sens, în ziua de Marţi 13 iunie a.c., Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Horea” al judeţului Mureș organizează Puncte de Informare Preventivă în Mureș Mall și Promenada Mall din Tîrgu Mureș, între orele 14:00-18:00.
La această activitate se vor distribui pliante, flyere cu mesajele campaniilor de prevenire derulate la nivel naţional, campanii susţinute cu sprijinul E-ON Romania. În derularea tuturor acestor activităţi, reprezentanţilor I.S.U. “Horea” al judeţului Mureș li se vor alătura şi reprezentanţi zonali ai companiei de gaz E-On Romania şi voluntari recrutaţi de I.S.U. “Horea” al judeţului Mureș din rândul cetăţenilor în cadrul Campaniei “Salvator din Pasiune”.
Această activitate se va materializa la nivelul județului și cu sprijinul serviciilor voluntare din fiecare localitate/comună care la rândul lor vor organiza ziua porților deschise, vor distribui pliante, flyere cu mesaje informativ-educative și vor desfășura activități de instruire a celor prezenți.
Pentru sărbătorirea Zilei Informării Preventive , Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Horea” al județului Mureș își va deschide porțile pentru public, marți 13.06.2017, între orele 09:00 – 13:00. Cei care doresc vor putea vedea tehnica din dotare și vor afla principalele misiuni ale pompierilor.
Câteva recomandări din cadrul campaniei:
– Nu folosiţi improvizaţii la instalaţii şi aparate;
– Nu lăsaţi mijloacele de încălzire în funcţiune nesupravegheate;
– Nu utilizaţi coşurile de fum cu defecţiuni; izolaţi-le faţă de materiale combustibile;
– Verificaţi şi curăţaţi coşurile de fum obligatoriu înaintea sezonului rece şi ori de câte ori este nevoie;
– Nu suprasolicitaţi instalaţia electrică prin folosirea simultană a mai multor aparate electrice de mare putere;
– Nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate;
– Nu lăsaţi copii să se joace în apropierea instalaţiilor electrice sau a stâlpilor de electricitate;
– La aprinderea focului se respectă principiul “gaz pe flacără”. Întâi se aprinde flacăra apoi se deschide robinetul de gaz.

Sursa: ISU Mures