Din totalul de 77.210 metri liniari cât măsoară reţeaua de distribuţie a apei potabile din municipiul Reghin, mai bine de jumătate are durata de viaţă depăşită, având între 35 şi 45 de ani, iar din acest motiv, de la începutul acestui an, s-au produs aproape 160 de avarii, a anunţat operatorul regional de apă din judeţul Mureş, Compania Aquaserv.

“Din totalul lungimii reţelei de transport şi distribuţie de 77.210 ml, conductele din azbociment au o lungime de 15.830 ml – 20,50% şi durata de utilizare depăşită în totalitate, conductele din PREMO au o lungime de 4.499 ml – 5,82 % şi durata de utilizare depăşită în totalitate, iar conductele din OL au o lungime de 48.835 ml – 63,25 % şi durata de utilizare depăşită pentru 42% dintre ele. Rezultă aşadar, că aproape 53% din lungimea totală a reţelei de alimentare cu apă potabilă, are durata de viaţă depăşită’, a arătat Compania Aquaserv, într-un comunicat de presă.

Pe fondul nemulţumirilor apărute ca urmare a întreruperilor frecvente în alimentare cu apă potabilă a municipiului Reghin, care are peste 33.000 de locuitori, compania a arătat că de la începutul anului au fost înregistrate şi remediate 156 de avarii şi că acest fapt a fost generat de durata de utilizare depăşită a conductelor.

“Vechimea medie a conductelor de transport apă potabilă, în lungime totala de 8.353 ml, este de 45 de ani, adică cu durata de utilizare depăşită cu 15 ani. Din cauza vechimii reţelei de distribuţie, în primele 5 luni ale anului 2017 au fost înregistrate şi remediate un număr de 156 de avarii (cel puţin una/zi). Reamintim că, după fiecare avarie, la reluarea alimentării cu apă, în zona adiacentă, din cauza antrenării depunerilor din conducte ca urmare a modificărilor de presiune, este posibil ca pentru scurt timp la robinete să curgă apă tulbure’, a mai informat Aquaserv.

Sursa:agerpres.ro / Foto:arhiva