În perioada 05 – 11 iunie a.c., poliţiştii de la rutieră şi ordine publică au acţionat pe drumurile publice din judeţul Mureş, prin verificarea conducătorilor auto pentru identificarea celor care conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice sau săvârşesc alte abateri.

Activităţile, care au avut drept scop salvarea de vieți omenești, au condus la constatarea a 43 de infracţiuni şi aplicarea a peste 140 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea prevederilor legale ce reglementează circulația vehiculelor pe drumurile publice.

Astfel, au fost depistaţi în trafic 27 de conducători auto care conduceau sub influenţa alcoolului.

Totodată, în urma controalelor efectuate în trafic, au fost aplicate 140 de sancţiuni contravenţionale şi au fost reţinute 44 de permise de conducere.

Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge.

IPJ Mures / Foto:tion.ro