UPDATE 11:23 – Incendiul de la blocul din Tîrgu Mureș a fost stins. A fost nevoie de o intervenție de amploare, de aproape trei ore, pentru a lichida focul. Locatarii evacuați s-au întors la casele lor, iar acum se află la fața locului o comisie care evaluează pagubele și încearcă să stabilească cu exactitate cauzele incendiului. – RTM

———————————-

In aceasta dimineata, in jurul orelor 6, un incendiu a izbucnit la restaurantul Casa Mureseana, de pe Bulevardul Pandurilor, cartierul Tudor, din Tirgu Mures.

Toti locatarii din blocul la baza caruia se afla restaurantul au fost evacuati de urgenta. Nu au existat victime pana in acest moment, doar cateva persoane au suferit atacuri de panica si trei persoane de la etajul IV au refuzat sa se evacueze.

Se pare ca, incendiul a fost cauzat de un scurt circuit la un frigider. Focul s-a extins cu repeziciune la intreaga suprafata a localului.

Si in aceste momente pompierii ISU Mures lucreaza la stingerea incendiului, acesta arzand in continuare mocnit in special in zona tavanului fals.

Update – Agerpres – Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ‘Horea’ al judeţului Mureş a evacuat, vineri dimineaţa, un bloc de locuinţe cu zece etaje de pe Bulevardul Pandurilor din Târgu Mureş, după ce un incendiu izbucnit într-un restaurant aflat la parter s-a transformat într-un fenomen de tip flashover, care a dus la aprinderea bruscă a întregului spaţiu.

Purtătorul de cuvânt al ISU Mureş, căpitanul Cristian Virag, a declarat pentru AGERPRES că, potrivit specialiştilor, fenomenul de flashover este stadiul cel mai periculos al unui incendiu şi are drept consecinţă aprinderea bruscă a întregului spaţiu, pe fondul alimentării cu oxigen a încăperii în care are loc un incendiu mocnit. Potrivit ISU Mureş, incendiul s-a manifestat mocnit în restaurant, cauza probabilă fiind un scurtcircuit electric.  În momentul izbucnirii incendiului, restaurantul era închis.

Sursa video: esti din tirgu mures daca