Comuna Sângeorgiu de Mureș, este considerată una din cele mai frumoase așezări rurale din România, în care se organizează numeroase activități culturale pentru cei aproximativ 10.000 de locuitori.
Distincția culturală a fost înmânată primarului Sofalvi Szabalcs, la Muzeul Satului Român din București. Concursul, aflat la a IV-a ediție, a fost organizat de Asociația Celor Mai Frumoase Sate din România, sub patronajul Ambasadei Franței și al Delegației Valonia din Bruxelles.

“Anul trecut am fost foarte fericiți că am obținut statutul de ”Sat cultural al României” și poziția II pe țară. Am prins curaj pentru că aceste distincții se acordă pe un an dar contează la finanțări, să obții punctaj mai mare. Și anul acesta am încercat să obținem acest statut. Am și reușit. Acum câteva zile ne-am întors de la București cu noua distincție de ”sat cultural al României”. Am și așezat la intrarea în localitate 3 tăblițe: una că am devenit stațiune turistică, ce a de-a doua, că suntem sat cultural și a treia, că facem parte din Asociația LEADER, Asociația Văii Mureșului,” a relatat pentru RTM primarul comunei Sângeorgiu de Mureș, Sofalvi Szabolcs.

Sursa: RTM / Foto:mapio.net