Cu toate ca au efectuat aproape 50 de actiuni de control, inspectorii ITM Mures nu au gasit nici un angajat fara formalitati legale, in tot judetul Mures. Chiar daca acestea au fost realizate in domeniul SSM, ne gandim ca au cerut la fiecare control dosarele tuturor angajatilor… – MS

La nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Mureș, în cursul lunii mai 2017, au fost efectuate 49 acțiuni de control în domeniul securității și sănătății în muncă.

Peste 32% din fondul de timp disponibil a fost utilizat pentru cercetarea evenimentelor. Au fost avizate 9 dosare de cercetare a evenimentelor depuse de către angajatori, iar 2 dosare au fost respinse. Inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate și Sănătate în Muncă au aplicat sancțiuni pentru 11 angajatori, constatându-se 13 neconformități în domeniul SSM, fiind aplicate sancțiuni contravenționale, după cum urmează : 12 avertismente și 1 amendă în cuantum de 8000 lei.

Domeniul de activitate al angajatorului care a fost sancționat cu amendă este: construcții de clădiri. Inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate și Sănătate în Muncă au participat la 2 cercetări de boli profesionale, împreună cu reprezentanții DSP Mureș. De asemenea, au cercetat împrejurările și au răspuns la 5 sesizări formulate de petiționari, în domeniul de competență.

Comunicat Inspectoratul Teritorial de Muncă Mureș / Foto: