Gruparea de Jandarmi Mobilă ‘Regele Ferdinand’ Târgu Mureș a prezentat copiilor cu nevoi speciale de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă nr. 1 din Târgu Mureș un program de dresaj canin, cu patru dintre câinii folosiți în acțiunile de patrulare și în intervențiile din timpul misiunilor.

‘La solicitarea Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă nr. 1, grupa conductori câini din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Târgu Mureș s-a deplasat, la sediul instituției solicitante, pentru a prezenta un program de dresaj. Cei peste 60 de elevi și pedagogi prezenți au fost entuziasmați de tehnicile de disciplinizare: mersul alături de conductor, executare de comenzi precum și de exercițiile de specializare: apărarea conductorului, prinderea unei persoane care nu se supune somațiilor legale și fuge de sub escortă și sărituri printr-un obstacol în flăcări. Pregătirea foarte bună a celor patru câini a stârnit aplauzele copiilor prezenți, care, la final, s-au declarat plăcut impresionați și au dorit să îi cunoască mai îndeaproape cățeii jandarmilor’, se arată într-un comunicat de presă al Gruparea de Jandarmi Mobilă ‘Regele Ferdinand’ Târgu Mureș, remis AGERPRES.

Potrivit comunicatului, demonstrația la care au fost prezenți câinii de serviciu Nero, Tano, Luk și Cora, toți din rasa ciobănesc german, a fost făcută în cadrul programului ‘Școala Altfel’.

Jandarmii folosesc câinii de serviciu în acțiuni de patrulare și intervenție cu ocazia executării misiunilor de menținere sau asigurare a ordinii publice și acțiuni de căutare a persoanelor urmărite sau dispărute, a menționat sursa citată.

Sursa:agerpres.ro