Imaginea cu autocarul inscriptionat cu logoul Barcelonei, postata de Cosmin Dincă pe grupul Esti din Tirgu Mures daca.. a starnit rumoare printre targumureseni, dar din pacate nu este si Messi in el si din fericire nu a fost cumparat de primaria Tirgu Mures pentru ASA2013. 😉
Asa cum prosport.ro titra la momentul aparitiei aceluiasi autocar pe strazile din Bucuresti: “Un fapt mai puţin obişnuit pentru traficul din Bucureşti. Trecătorii au putut observa autocarul pe care Barcelona l-a folosit până acum aproape şapte ani şi imediat au apărut întrebări despre motivele pentru care acesta se află în Bucureşti. 

Autocarul este deţinut însă de o firmă privată de transport din Kosice, Slovacia. Mareka Lesicka, proprietarul companiei, spune că l-a achiziţionat la finalul lui 2010, după câteva eforturi considerabile. Însă autocarul a rămas nemodificat şi există chiar şi scaunul pe care călătorea Lionel Messi:

”În august 2010, am citit despre posibilitatea de a cumpăra autocarul Barcelonei. Am fost să-l văd în capitala Cataluniei, dar condiţiile erau foarte stricte. În cazul în care erai interesat, trebuia să semnezei imediat un contract. După două săptămâni, în cele din urmă, am decis să-l luăm. Noi am fost primii care au îndeplinit toate criteriile stabilite de clubul Barcelona. Ulterior, am primit confirmarea că autobuzul este al nostru. Barcelona l-a mai folosit apoi vreo 3 luni. În Slovacia l-am adus pe 10 decembrie, l-am luat direct după meciul cu Rubin Kazan, din Liga Campionilor”, povesteşte Mareka Lesicka pentru kosice.korzar.sme.sk.