Acesta măsoară aproape un kilometru şi este cel mai lung tunel de cale ferată nou-construit cu susţinere financiară europeană, au spus reprezentanţii operatorului reţelei de infrastructură feroviară.

Trenurile de călători vor putea circula cu o viteză maximă de 160 km/h prin tunelul Daneş, judetul Mures, ceea ce înseamnă că între Sighişoara şi Aţel infrastructura feroviară va permite atingerea aceste viteze maxime de circulaţie pe o distanţă mai mare.

Tunelul Daneș, în lungime de 969 m, este construit pe o variantă nouă de traseu între Sighişoara şi Aţel şi realizat printr-o tehnologie modernă implemetantă în trei părți distincte, particularizate prin metodele de execuție:

● tunel artificial (20 m) la intrarea dinspre Sighișoara
● tunel natural (862 m)
● tunel artificial (87 m) la ieșirea dinspre Daneș

 

Tunelurile artificiale sunt realizate la adăpostul unei incinte de piloți de diametru mare, care asigură condițiile necesare realizării portalelor de acces şi a structurii până la racordarea cu tunelul natural.

Clipul video este realizat in urma cu 6 luni, reflecta dimensiunile tunelului si modul de realizare. In acest moment este finalizat in proportie de 98%.

 

Sursa:economica.net