Greenpeace România susține, că primele trei județe în care s-au înregistrat cele mai multe cazuri identificate de tăieri ilegale sunt: Mureș — cu 1.057 de cazuri (11%), Brașov (664 cazuri, 7%) și Olt (605 cazuri, 6%).

Aproape jumătate (42%) din tăierile ilegale de arbori depistate în 2016 au fost sesizate de către populație, iar pe primele trei locuri în privința acestui fenomen se află județele Mureș, Brașov și Olt, fiind aplicate sancțiuni de peste 33 milioane de lei, arată un raport întocmit de Greenpeace România, publicat miercuri.

Conform datelor citate, în cursul anului trecut, la nivel național au fost înregistrate 9.444 de cazuri de tăieri ilegale de arbori, ceea ce reprezintă o medie de 26 de cazuri/zi. Din totalul cazurilor depistate ca fiind ilegale, 3.986 (respectiv 42%) au fost identificate de către cetățeni, susțin realizatori raportului.

Cazurile identificate de către populație au fost semnalate autorităților prin instrumentele puse la dispoziție de către acestea, respectiv Radarul Pădurii, aplicația mobilă Inspectorul Pădurii, site-ul www.inspectorupadurii.ro, dar și prin platforma online lansată de Greenpeace România, www.salvezpadurea.ro. Județele cu cel mai mare grad de implicare a cetățenilor sunt: Argeș și Dâmbovița — fiecare cu 7% din totalul cazurilor identificate ca urmare a sesizărilor primite.

Sursa:agerpres.ro

PS – Cu toate acestea, asa cum am anticipat, primaria Tirgu Mures doreste sa se foloseasca de acest incident si anunta taierea “legala” a 400 de arbori! – Un copac uscat a cazut pe Bulevardul Cetatii! Cei sanatosi au fost taiati inainte…