Ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) — Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Mureș, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș au prins în flagrant două persoane care au oferit suma de 100 euro unui polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Mureș, pentru a restitui un certificat de înmatriculare și plăcuțele de înmatriculare reținute cu ocazia unui control efectuat în trafic.

În fapt, marți, 6 iunie a.c., agentul principal de poliție B.M.L. a formulat un denunț la sediul D.G.A. — S.J.A. Mureș, din care reieșea faptul că, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, un conducător auto i-a oferit sume de bani pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu, în sensul de a-i restitui certificatul de înmatriculare și plăcuțele de înmatriculare reținute în aceeasi zi, ca urmare a încălcării legislației rutiere.

Denunțul a fost înaintat de îndată unității de parchet competente, fiind organizată acțiunea de prindere în flagrant, prilej cu care G.T. și F.M. au fost surprinși în timp ce ofereau polițistului suma de 100 de euro, în scopul menționat.

După audierile efectuate de procuror, a fost luată măsura controlului judiciar, față de G.T., sub aspectul comiterii infracțiunii de dare de mită iar, față de F.M., pentru infracțiunea de complicitate la dare de mită,

Precizăm faptul că este pentru a 4-a oară în cursul anului 2017 când politistul sesizează fapte de corupție. Anterior, în decursul a două săptămâni din luna februarie, acesta a refuzat și a denunțat de 3 ori intenția unor cetățeni de a-i oferi mită pentru a trece cu vederea contravenții constatate în trafic.

Sursa: Comunicat de presă – DGA- SJA Mureș / Foto: arhiva youtube