Update: Ca urmare a mai multor mesaje primite de la cititori, facem precizarea ca politia nu s-a autosesizat, asa cum au precizat ei in comunicatul de presa si publicat de noi. Se pare ca mai multi cetateni, indignati de faptele autorului, au trimis zeci de sesizari la mai multe organe abilitate, printre care si IPJ Mures. Va redam la finalul materialului cateva fotocopii.

Doi tineri, din judeţul Mureş, sunt cercetaţi de poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş pentru infracţiuni prevăzute de Legea nr 205/2004 privind protecţia animalelor şi Legea vânătorii şi a fondului cinegetic nr. 407/2006.

În ziua de 7 iunie 2017, poliţişti din cadrul Postului de Poliție Bahnea s-au autosesizat, în urma vizionării pe internet a unor imagini postate pe o reţea de socializare, cu privire la faptul că un bărbat, din comuna Bahnea, schingiuia un pui de vulpe.

Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit că, în urmă cu aproximativ 2 săptămâni, un tânăr de 19 ani, din Bahnea, ar fi capturat 3 pui de vulpe, pe care i-ar fi dat unui bărbat, de 30 de ani, din aceeaşi localitate.

Ulterior, bărbatul ar fi schingiuit animalele şi ar fi postat pe o reţea de socializare imaginile video cu faptele de cruzime comise.

Poliţiştii au solicitat sprijinul unei asociaţii de vânătoare pentru ridicarea şi salvarea puilor de vulpe de la un bărbat, de 42 de ani, din localitatea Cristeşti, căruia i-au fost înstrăinate animalele.

În urma interesului manifestat de mai mulţi cetăţeni care au fost impresionaţi de acest caz, menţionăm că, toate sesizările primite vor fi ataşate la dosarul cauzei.

Cercetările sunt continuate pentru săvârşirea infracţiunilor de schingiuirea animalelor şi braconaj.

IPJ Mures / Foto: arhiva animalzoo.ro

Imagini video – preluate de la Miscarea Dreptate pt Animale – cu momentele de cruzime si autorii acestora…

Fotocopii cu sesizarile facute de cetateni: