In urma cu 2 saptamani, primeam un mesaj de la Eugen-Elemér Dobrovolschi, care ne atentiona asupra pericolului datorat sistemului de ingradire a paraului Poklos, parapeti foarte “fragili” si pe alocuri prost executati, parca instalati mai mult de decor.

Primim zilnic zeci, chiar sute de mesaje cu diverse probleme, dar nu reusim intotdeauna sa le parcurgem cu atentie pe toate. Multe dintre aceste mesaje ne ajuta la realizarea materialelor pe care le publicam cu scopul de a atrage atentia si in speranta ca persoanele sau institutiile abilitate sa ia masuri pentru rezolvarea problemelor evidentiate. Din pacate, nu am fost atenti la momentul transmiterii acestui mesaj.

Daca ne raportam la accidentul – O masina a cazut in paraul Poklos din Tirgu Mures! – putem crede ca sistemul de ingradire a putut sa constituie unul din factorii importanti care au dus la producerea evenimentului nefericit si care se putea solda cu o tragedie.

Nu stim daca organele de cercetare au luat in calcul acest aspect, dar atragem atentia celor responsabili cu intretinerea acestor “garduri de decor” ca este necesara interventia de urgenta pentru intarirea sau schimbarea acestora, inainte de a se produce cu adevarat o tragedie! Nu este normal ca imbinarea sa se bazeze pe doua suruburi!

Va prezentam, mai jos, clipul video primit de la cititorul nostru, care evidentiaza aspectele prezentate. Filmarea este realizata in data de 16 mai 2017, la cateva sute de metri fata de locul in care s-a produs accidentul (30 mai 2017), mai exact in zona magazinului Darina de la Furnica.

Alta zona, aceeasi problema…

Problema cu prinderea gardului a fost rezolvata de Eugen-Elemér Dobrovolschi la momentul respectiv…

MS