Exact asa cum au procedat si la nivel local, cand PSD Mures a promis 50.000 lei pentru fiecare scoala din Tirgu Mures – bani care nu au ajuns niciodata la scoli -, la nivel national, acelasi partid socialist nu se tine de cea mai importanta promisiune facuta in campania electorala si care le-a adus voturi din partea majoritatii bugetarilor!

Sa ne reamintim de promisiunea facuta in decembrie 2016 de consilierul PSD Sergiu Papuc, privind “alocarea” banilor catre scoli…

MAI AVETI 24 DE ORE SA VA TINETI PROMISIUNEA! NU VA BATETI JOC…

UPDATE 2017: Zero lei este suma care a ajuns in conturile scolilor din cei 50.000 lei promisi inainte de alegeri!MAI AVETI 24 DE ORE SA VA TINETI PROMISIUNEA! NU VA BATETI JOC DE EDUCATIA COPIILOR NOSTRI!In ultima sedinta a Consiliului Local Tirgu Mures dinainte de alegerile parlamentare, Sergiu Papuc impreuna cu PSD/PNL propuneau o suplimentare de buget cu 50.000 lei pentru fiecare unitate scolara din Tirgu Mures,aceasta initiativa trecand in urma votului consilierilor locali ca fiind una benefica si necesara, chiar daca aceasta a fost inclusa la vot "la gramada" cu alte sume care mergeau inclusiv catre echipa de fotbal aflata in insolventa.Surse din conducerea mai multor scoli ne spun ca, pana in momentul de fata, nu au primit niciun leu din aceste sume!Precizam ca daca banii nu sunt virati si nu sunt cheltuiti de beneficiari pana la finele anului 2016, acestia se pierd. Speram ca poate este vorba de o informatie incompleta sau ca totusi se vor vira acesti bani in timp util pentru a putea sa fie cheltuiti cu responsabilitate si nu a fost doar o "actiune de imagine" in prag de alegeri!#MuresStiri #mures #TirguMures #Marosvasarhely #romania #Ardeal #share #invatamant #educatie #scoli #buget

Posted by Mures Stiri on 30 Decembrie 2016

 

Din declarația de astazi a ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu, reiese că până la 1 ianuarie 2018 nu ar urma să fie operată vreo modificare, deși, în varianta inițială a proiectului legii salarizării, variantă concepută de PSD și asumată de parlamentarii puterii, primele majorări se acordau de la 1 iulie 2017.

Concret, de la 1 iulie 2017, urma să se majoreze cu 20% soldele de funcție ale personalului militar, respectiv cu 5% salariile de funcție ale polițiștilor. Tot de atunci, era preconizată majorarea salariilor de bază pentru personalul plătit din fonduri publice din instituţiile şi autorităţile publice ale administraţiei publice locale și personalul care ocupă funcții de demnitate publică alese din cadrul organelor autorităților publice locale, respectiv primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți ai consiliilor județene și ai consiliului general al municipiului București.

Cât despre medici, cărora trebuia să li se dubleze salariile de la 1 ianuarie 2018, aceștia vor fi nevoiți să se mulțumească cu 25% în plus la salariu.

Cu mai puțin – 25% în loc de 50% – ar urma să se mulțumească, de la 1 ianuarie 2018, și angajații din sistemul de Învățământ.

Ministrul Muncii a făcut anunțul referitor la decalarea calendarului privind majorările salariilor în sistemul bugetar după o întrevedere cu ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan.

Sursa:digi24.ro / Foto: colaj imagini