UPDATE 2 iunie – Fetiţa de 12 ani, singura supravieţuitoare a accidentului feroviar produs la intrarea în municipiul Bistriţa, în urma căruia trei fraţi de-ai ei şi un verişor şi-au pierdut viaţa, a murit în noaptea de joi spre vineri la spitalul din Târgu Mureş unde fusese transportată cu un elicopter SMURD.

Cea de-a cincea victimă, o fată,  a fost preluată în stare gravă de un elicopter SMURD și transportată la Centrul de traume de la Târgu Mureș.

UPDATE ORA 17.52 Șoferița de 18 ani care a provocat accidentul de la halta Viișoara, în urma căruia atât ea, cât și alți trei tineri au decedat, obținuse permisul de conducere în urmă cu o lună. Aceasta ar fi împlinit 19 ani săptămâna viitoare.

Printre victimele decedate se numără doi frați ai șoferiței, o fetiță de 14 ani și un băiat de 19 ani, dar și o altă rudă de-a acestora, în vârstă de 20 ani. Singura supraviețuitoare a accidentului este tot o soră de-a șoferiței, în vârstă de 12 ani, care a fost transportată cu un elicopter SMURD la Târgu Mureș. Circulația feroviară în zona în care s-a produs accidentul a fost blocată aproape două ore, trenurile înregistrând întârzieri între 40 și 100 de minute.

UPDATE ORA 16.44 Numărul victimelor decedate în accidentul produs joi în localitatea Viișoara din județul Bistrița-Năsăud a ajuns la patru, după ce un tânăr de 22 ani, preluat în stop cardio-respirator de echipajele medicale, a murit la spital, potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului de Urgență Județean din Bistrița, Mihaela Mastan.

UPDATE ORA 15.37 Bistrița-Năsăud: Mașină lovită de tren în halta Viișoara; trei persoane decedate

Circulația feroviară în zona în care s-a produs accidentul în urma căruia trei persoane au decedat, iar alte două se află în stop cardio-respirator este blocată la această oră, potrivit datelor comunicate AGERPRES de către purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, Crina Sîrb.

Accidentul s-a produs în halta Viișoara, la o trecere la nivel cu calea ferată semnalizată cu “Stop” și crucea Sfântului Andrei.

Din primele date, mașina în care se aflau cele cinci victime a fost lovită de trenul Regio 14.012 care circula pe relația Bistrița — Sărmășel.

Se pare că femeia care se afla la volanul mașinii nu s-a asigurat la trecerea peste calea ferată.

Mașina a fost târâtă aproximativ 150 — 200 metri.

În urma impactului, trei persoane, două de sex feminin și una de sex masculin, au decedat pe loc, iar alte două au fost găsite în stop cardio-respirator.

La locul accidentului au fost mobilizate o autospecială de descarcerare, două echipaje ale SMURD și patru ambulanțe. S-a solicitat și sprijinul unui elicopter SMURD.

De asemenea, la locul accidentului se află polițiști de la Rutieră și de la Transporturi Feroviare.

ORA 15.23 Bistrița-Năsăud: Mașină lovită de tren în halta Viișoara; cinci persoane rănite

Cinci persoane, printre care și un copil, au fost rănite joi, în urma unui accident produs în halta Viișoara de la intrarea în municipiul Bistrița, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

Cei cinci se aflau într-o mașină care a fost lovită de un tren.

Spre locul accidentului au plecat echipaje de prim-ajutor și cel de terapie intensivă mobilă ale SMURD și două ambulanțe.

Sursa:agerpres.ro