Poliţia mureşeană a marcat Ziua Internaţională a Copilului prin activităţi menite să-i apropie pe cei mici de instituţia noastră, prin implicarea directă a acestora în activităţi comune cu poliţiştii.

În seria manifestărilor, un loc important îl ocupă ZIUA PORŢILOR DESCHISE. Este esenţial ca tinerii să înţeleagă din primii ani de viaţă locul şi rolul poliţiei într-o societate democratică. pentru aceasta este nevoie ca ei să cunoască activitatea poliţiei, modul de organizare şi acţiune, pentru a percepe faptul că poliţia acţionează pentru protecţia cetăţenilor.

Din aceste considerente, poliţiştii de la prevenire, alături de specialiştii criminalişti, poliţiştii de la rutieră şi „mascaţi” au primit în vizită peste 150 de copii, de la mai multe unităţi de învăţământ din judeţul Mures.

Cei mici au putut să studieze îndeaproape AUTOLABORATORUL CRIMINALISTIC şi să se împrietenească cu RUI, câinele poliţist, specializat pentru detectare de droguri şi tutun. Vizitatorii au putut observa instrumentele folosite pentru prelevarea de probe, primind explicaţii despre cercetarea la faţa locului, tipuri de probe şi cum sunt lăsate acestea.

Tot în curtea inspectoratului s-a aflat şi MOTOCICLETA poliţiei rutiere. Copiii au primit atât informaţii, cât şi sfaturi pentru circulaţie în siguranţă.

Cei mai curajoşi dintre ei au fost invitaţi în autospeciala poliţiei şi spre deliciul acestora, au putut să folosească staţia montată pe maşină pentru a-şi avertiza colegii din jur strigând: „STAI! POLIŢIA!”

SERVICIUL DE ACŢIUNI SPECIALE a fost un important punct de atracţie. Poliţiştii le-au oferit explicaţii despre echipamentul şi tehnica aflată în dotare, rolul structurii, cazurile în care intervin şi când anume folosesc cagula.

LA MULŢI ANI TUTUTROR COPIILOR!

IPJ Mures