Minitremu Art Camp este o tabără gratuită de artă contemporană pentru elevi de liceu. E un fel de laborator nomad de experiențe estetice și de viață, aflat la a doua ediție. În tabără ai ocazia să te întâlnești și să vorbești liber cu mai mulți artiști relevanți scenei de artă contemporană românești și internaționale, prin ceea ce creează sau platformele pe care le-au construit. E și un loc unde se leagă prietenii.

​În acest an, tabăra îi are invitați pe Perjovschi Dan, Anca Benera Arnold Estefan, ABC House Brussels, Márta Adorjáni(Matild), Razvan Anton,Levente Kozma (SIMULTAN), Xandra Popescu, Larisa Crunţeanu, Alina Popa și Florin Flueras ce vor susține individual sau în tandem, ateliere de desen, scriere, cercetare, documentare, legătorie de carte, foto-video, tehnologie, performance și curatoriat.

Dacă ești interesat/ă de arta contemporană, din punct de vedere al practicilor ei, a subiectelor pe care le ia în discuție, a posibilităților pe care le deschide sau a poziționărilor față de societatea în care trăim, te așteptăm în perioada 15 – 27 iulie la Săcădat/Sovata (Mureș), în ambianțaApartamente Pallós Vendegházak, la marginea poate, a ultimelor păduri din România.

Pentru că locurile sunt limitate, participarea în tabără se face în baza unei selecții. Trimite-ne, te rugăm, un mail la ✎ artcamp@minitremu.ro și povestește-ne, în scris sau/și imagini, cine ești, ce te preocupă și de ce ai vrea să participi. ✎ Data limită 1 iunie 2017

Ca să-ți faci o idee despre prima ediție, aici găsești poze de la ateliere:http://goo.gl/uSRKRN, http://goo.gl/jnQv6n, http://goo.gl/47Z8d și aici un interviu de Andra Matzal cu impresii din tabără https://goo.gl/lNaMJ6.

• Minitremu își propune să faciliteze accesul la arta contemporană prin metode relevante şi directe, într-o formă ludică și interactivă, fiind un spațiu de dezvoltare creativă, prin care tinerii pot lua contact cu procese artistice ce generează dialog și reflexie și care îi ajută să-şi dezvolte propria viziune despre viață.

• Parteneri: Fundația ARTeast / B5 Studio, MAGMA Contemporary Medium, Liceul de Artă – Művészeti Líceum, Tg-Mures, Liceul de Arta “Sabin Dragoi”, Universitatea de Arte Tirgu-Mures, Cele mai frumoase carti din Romania, Sinagoga din Mediaș / Mediaș Synagogue, Asociația 37,Asociatia K’arte, MúzeumPont, One World Romania la Școală, ABC House Brussels, SIMULTAN, MetruCub – resurse pentru cultură, Revista ARTASUB25

• Cu sprijinul: Perla Harghitei, Brutăria ELDI Pékség, Therezia, Darina Hotels & Stores, Petry – hús és hentesáru, SONNENTOR, Piaf Cafe, Bioeel,MobilaDalin, REEA, Eurolines

Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN). Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

• Pentru mai multe detalii sau informații suplimentare despre tabără, ateliere, loc de desfășurare sau membrii echipei de organizare, vă stăm la dispoziție prin mail: artcamp@minitremu.ro, sau la numerele de telefon: 0747 815 145 Laura Borotea sau 0744 775 183 Bartha Jozsef