“Secretarul de stat în MAI, dl. Arafat, a intrat într-un dialog contondent, purtat prin intermediul media, cu ministrul sănătății, dl. Bodog. Subiectul disputei sunt 3.000 de ambulanțe, pe care statul român urmează să le cumpere. Cei doi demnitari nu se ceartă nici pentru caracteristicile tehnice, nici pentru repartizarea în teritoriu, nici pentru beneficiarul lor. Conflictul este ce instituție organizează licitația. Pixul cărui demnitar va semna contractul. Dar dacă amândoi politicienii sunt onești și corecți, ce importanță are cine semnează”? – Ovidiu Voicu, activist civic.

Ministerul Sănătăţii este îndreptăţit să verifice procedura de achiziţionare a celor 2.000 de ambulanţe noi care vor intra în dotarea IGSU, întrucât va plăti pentru ele, susţine ministrul Florian Bodog. El l-a acuzat pe secretarul de stat Raed Arafat că refuză ca achiziţia să fie făcută de Ministerul Sănătăţii şi că vrea ca ambulanţele să fie cumpărate de IGSU.

“Ministerul Sănătăţii este cel care finanţează această achiziţie şi eu îmi voi asuma prin semnătură sau cine va fi ministrul sănătăţii la momentul respectiv îşi va asuma prin semnătură la finalizarea procedurii achiziţionarea de ambulanţe. Şi atunci am solicitat şi a fost de acord ca o comisie din Ministerul Sănătăţii să analizeze aceste caiete de sarcini. Le-a analizat, a făcut unele observaţii. Ultima întâlnire a acestei comisii a avut loc miercuri, de unde avem deja procesul-verbal final şi forma finală de caiet de sarcini, după care eu am transmis protocolul spre semnare Ministerului de Interne”, susţine ministrul Florian Bodog.

Vă reamintim, la sfârşitul săptămânii trecute Raed Arafat a afirmat că funcţionari din Ministerul Sănătăţii au sabotat continuu procesul de dotare a serviciilor de ambulanţă şi SMURD. – Sursa:RRA

Florian Bodog, a declarat că va mai avea loc o întâlnire la care să participe şi secretarul de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, Raed Arafat, la întoarcerea acestuia în ţară.
Ministrul a arătat că Raed Arafat nu doreşte să semneze protocolul privind achiziţia de ambulanţe în forma propusă de Ministerul Sănătăţii.
Secretarul de stat în MAI Raed Arafat participă la Washington, în SUA, la sesiunea plenară a Comitetului Şefilor de Servicii Medicale Militare din NATO, unde va prezenta un raport de activitate, informează Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. – Sursa:agerpres.ro

Foto: colaj imagini