# La data de 26 mai 2017, ora 13:20,  un echipaj de poliţie rutieră de la Poliţia Municipiului Reghin a oprit pe raza localităţii Deda un autoturism condus de un tânăr, de 28 de ani din localitate. La verificarea în bazele de date s-a stabilit că acesta nu deține permis de conducere pentru nici o categorie. Poliţiştii au testat conducătorul auto cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0.17 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

# La data de 26 mai 2017, ora 23:00,  un echipaj de poliţie rutieră de la Poliţia Oraşului Luduş a oprit pe strada 1 Mai din localitate, un autoturism condus de un tânăr, de 27 de ani din localitatea Iernut. Poliţiştii au testat conducătorul auto cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0.67 mg/l alcool pur în aerul expirat. fapt pentru care a fost condus la spital, pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.

# La data de 27 mai a.c., în jurul orei 01, pe strada Consiliul Europei din Sighișoara, un bărbat de 41 de ani, din localitate, pe fondul consumului de alcool, a pierdut controlul volanului autoturismului pe care îl conducea şi a lovit cu roata dreapta față, bordura de pe marginea drumului. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital, pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.

# La data de 27 mai 2017, ora 18:30,  un echipaj de poliţie rutieră de la Poliţia Municipiului Reghin a oprit pe strada Duzilor din localitate, un autoturism condus de un bărbat, de 60 de ani. Poliţiştii au testat conducătorul auto cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0.74 mg/l alcool pur în aerul expirat. fapt pentru care a fost condus la spital, pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.

Politia Mures: Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge.

IPJ Mures / Foto:portalsm.ro