România a cucerit primul său trofeu internațional din istorie la darts, prin echipa masculină care a triumfat la ediția a 17-a a Mediterranean Cup disputată la Poissy, în Franța, anunță Federația Română de Darts.

Echipa masculină de darts a României, în componență cu Adrian Frim (Cluj Darts Club), Gabriel Pascaru (Kataroaie Piatra Neamț), Laszlo Kadar (Helios Tg. Mureș), Răzvan Negoț (Kronstadt Darts Club, Brașov) și Vlad Popa (team manager), a învins Malta (9-7), Cipru (9-5), Grecia (9-3) în faza grupelor, Catalunia (9-5) în semifinale și Malta (9-7) în finală, după ce românii au revenit de la 4-7.

Adrian Frim a obținut locul 3 la competiția de simplu, iar la dublu a ocupat același loc alături de Răzvan Negoț.

Sezonul intern competițional de darts 2016/2017 se va încheia cu finala Campionatului național, programată la Cluj Napoca între 28 iunie și 1 iulie la care vor participa cei mai buni 48 jucători la masculin și cele mai bune 16 jucătoare la feminin.

Federația Română de Darts a fost înființată în anul 2008 și a parcurs toate etapele necesare introducerii unei noi ramuri sportive și recunoașterea ca federație națională. în tot acest timp, a introdus în circuitul mondial două Open-uri internaționale, a organizat Campionatul European de Darts din 2014 și urmează ca țara noastră să găzduiască, în 2019, Campionatului Mondial, după ce Federația Română de Darts a câștigat licitația pentru organizarea acestei competiții.

Sursa:agerpres.ro