Update: Se pare ca, in urma inundatiei produse, au fost afectate cateva din echipamentele cu care se efectueaza verificarea tehnica a autoturismelor. RAR Mures se vede nevoita sa subcontracteze parte din  programarile planificate, catre alte statii ITP. In cazul in care aceste aparate vor trebui inlocuite, suntem curiosi daca RAR Mures va cere despagubiri, avand in vedere ca inundatia a avut ca si cauza groapa de gunoi, care este nerezolvata de ani de zile de primaria Tirgu Mures!

Pe langa publicitatea negativa adusa orasului Tirgu Mures, in toata Europa, urmare a – Reportaj Deutsche Welle – Tirgu Mures, orasul gunoaielor! Am ajuns de rasul lumii 🙁 – aceeasi groapa de gunoi provoaca alte pagube! – MS

Curtea şi hala de revizii a Registrului Auto Român (RAR) Mureş au fost inundate, vineri după amiază, din cauza colmatării subtraversării unui pod, pe fondul ploilor însemnate cantitativ, care au antrenat mizeria de la groapa de gunoi a oraşului, situată pe dealul din apropiere.

Surse din cadrul RAR Mureş au declarat că, pe fondul cantităţii mari de apă, curtea şi hala de revizii au fost inundate în circa 5 minute, fiind nevoie de intervenţia pompierilor pentru evacuarea apei.

Aceleaşi surse au precizat că, fiind la finalul programului, în curtea RAR Mureş mai erau trei maşini programate la revizie.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Horea” al judeţului Mureş a precizat că pentru evacuarea apei şi curăţarea curţii Registrului Auto Român se intervine cu o autospecială, o motopompă şi cinci subofiţeri, iar la acţiune participă şi operatorul regional de apă, Compania Aquaserv Târgu Mureş.

Sursa:agerpres.ro / Foto:colaj imagini arhiva