CONCURSUL DE DRAMATURGIE eurOpionions TEATRU 3G și Teatrul Național Târgu Mureș anunță înscrierile pentru prima ediție eurOpionions – concurs de piese scurte de teatru pe o temă considerată stringentă pentru societatea noastră. Tema primei ediții a concursului este ‘Tinerii în societate’.

Începând cu 26 mai 2017 până în 15 iulie 2017, sunt așteptate piese de maximum 2000 de cuvinte, cu o durată de aproximativ 15 minute, care explorează problemele tinerilor în societatea de astăzi și felul în care se raportează aceștia la realitatea din jurul lor.

Concursul se adresează tuturor dramaturgilor tineri din România (între 18 și 35 de ani), cu sau fără experiență, indiferent de limbă în care scriu. Dintre textele recepționate în urma concursului, un juriu de selecție va alege 6 (șase) texte, care vor sta la baza unui spectacol produs de TEATRU 3G în parteneriat cu Teatrul Național Târgu-Mureș. Criteriul principal de selecție va fi relevanta textului în raport cu tema solicitată. La începutul repetițiilor, cei șase dramaturgi câștigători vor avea parte de o rezidență de 7 (șapte) zile la Târgu-Mureș. În timpul rezidenței, dramaturgii vor participa la primele repetiții, vor avea contact direct cu echipa de creație a spectacolului și vor participa activ la luarea deciziilor în ceea ce privește montarea textelor scrise de ei. În aceeași perioadă, dramaturgii vor conduce ateliere de scriere dramatică pentru trupă de tineret a Teatrului Național Târgu-Mureș — Guga Junior. Prin acest demers dorim să popularizăm scrierea dramatică ca formă de exprimare în rândul tinerilor liceeni.

Câștigătorii vor fi desemnați în data de 1 august 2017.

Acest proiect este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Român și nu reprezintă în mod necesar poziția acestora. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Regulamentul concursului și formularele de înscriere pot fi accesate online la adresele: www.teatrunational.ro sau www.teatru3g.ro