Orasul din Ardeal cu senzori in carosabil pentru gasirea locurilor de parcare!

Primăria Cluj-Napoca va amplasa senzori în carosabil pentru identificarea locurilor libere de parcare la sol din oraş. Informaţiile vor putea fi accesate de şoferi prin intermediul unei aplicaţii pentru calculator sau telefon mobil. In Tirgu Mures avem “afaceri” in parcari sau parcam unde apucam.

In timp ce la Mures autobuzele ard la propriu, municipalitatea clujeană va dezvolta şi o altă aplicaţie care presupune urmărirea pe telefoanele mobile a traseului mijloacelor de transport în comun dotate cu GPS, astfel încât călătorii să poată şti în orice moment unde se află un troleibuz sau un autobuz şi când va ajunge în staţie.

Ar fi foarte fain sa fie inclus in noul serviciu public de parcari detalii in caietul de sarcini ca acesti senzori sa ajunga si la noi, in Tirgu Mures, realitate. Prin folosirea API-urilor si open data, IT-sti pot integra in sisteme de navigatie, pe aplicatii smartphone, ar rezulta inovare. Cei care studiaza si doresc sa faca ceva pe tehnologii BigData vor avea ce date sa analizeze, ar fi prima platforma care ar genera date cu volum mare, si primul sistem care s-ar potrivii pentru SmartCity, spune mureseanul Kodok Márton.

Sursa:digi24.ro / Kodok Marton  – Foto:Monitorul de Cluj