Britanicul Ben Southall, ajuns celebru în 2009 după ce a câştigat concursul pentru ocuparea ”celui mai bun job din lume”, organizat de Oficiul de Turism din Queensland (Australia), în prezent blogger şi organizator de expediţii neconvenţionale, se află timp de zece zile, alături de soţia sa, la Alba Iulia, urmând să promoveze ulterior zona ca destinaţie turistică la nivel internaţional.

‘Omul cu cel mai bun job din lume’, aflat pentru prima dată în România, va descoperi timp de zece zile ce are aparte acest colţ de lume al cărui slogan turistic este ‘Cealaltă Capitală’ a României, precum şi alte locuri din împrejurimi care întregesc Alba Iulia ca destinaţie turistică, potrivit unei precizări postate marţi seara pe pagina de facebook a Municipiului Alba Iulia.

Britanicul a câştigat în 2009 concursul pentru ocuparea ”celui mai bun job din lume”, ce a constat de fapt în a fi timp de şase luni gardianul unui tărâm de vis din Australia, insula Hamilton din Marea Barieră de Corali. Southall, care lucra în domeniul caritabil, i-a surclasat pe ceilalţi 15 finalişti selecţionaţi din rândul a peste 34.000 de candidaţi. El a primit 150.000 de dolari australieni /105.000 de dolari SUA/ pentru a se bronza, a hoinări pe plajele curate, pentru a explora fundul mării şi a se plimba cu vaporul, dar mai ales pentru a posta săptămânal pe un blog fotografii şi videoclipuri.

După terminarea contractului, Southall a rămas în Australia. El călătoreşte în întreaga lume ca jurnalist de turism şi blogger.

Sursa:agerpres.ro / Foto:evz.ro