Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş a primit vizita unei delegaţii formată din reprezentanţi ai autorităţilor şi instituţiilor din Ucraina.

Din cei 16 membri ai delegaţiei ucrainene au făcut parte reprezentanţi ai instituţiilor de stat – responsabili pe probleme de sănătate şi protecţie socială, directori de centre sociale pentru familie, membri ai Comisiei pentru probleme de familie si tineret, reprezentaţi ai  Departamentului pentru Sănătate, preşedintele unui O.N.G., monitori ai Fondului O.N.U. pentru Populaţie, dar şi poliţişti responsabili cu prevenirea delicvenţei juvenile şi gestionarea intervenţiei poliţiştilor.

Delegaţia a fost însoţită atât de doamna – preşedinte a Institutului Est-european de Sănătate a Reproducerii Tîrgu Mureş, cât şi de doamna director executiv al institutului.
În cadrul întrevederii, subiectul abordat a fost modul în care Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş previne violenţa în familie şi intervine la sesizările de abuz în familie, subliniindu-se importanţa cunoaşterii de către fiecare instituţie implicată în prevenirea şi combaterea violenţei de gen, a competenţelor celorlalte instituţii, astfel încât această problematică să poată fi abordată integrat, iar sprijinul acordat victimelor să fie unul cât mai complex, cu efecte pe termen lung.

La întâlnire a participat şi şeful Secţiei Urmărire Penală din cadrul Pachetului de pe lângă Tribunalul Mureş.

Vizita delegaţiei din Ucraina vine în continuarea participării în Ucraina, a unui ofiţer specialist din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, la Conferinţa “Întărirea răspunsului multi-sectorial la violenţa de gen în Ucraina”.

IPJ Mures