La data de 21.05.2017, în jurul orei 14.30, în timp ce conducea autoturismul cu volanul pe partea dreaptă, pe DN 29A, între localitățile Serbănești și Zvoriștea, un tânăr de 22 de ani, din județul Botoșani, a efectuat o manevră de asigurare asupra traficului din sens opus, ocazie cu care, a pătruns pe contrasens unde, a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar de un tânăr de 21 de ani, din județul Mureș.

Din impact, autoturismul condus de tânărul de 22 de ani, a ricoșat și a intrat în coliziune și cu autoturismul condus de un tânăr de 25 de ani, din județul Botoșani.

În urma accidentului rutier, a rezultat rănirea ușoară a zece persoane aflate în cele 3 autoturisme, care au fost transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, respectiv:

— un tânăr de 22 de ani și unul de 21 de ani, precum și un bărbat de 49 de ani, toți din județul Mureș, pasageri în autoturismul condus de tânărul de 21 de ani.

— un tânăr de 25 de ani, o tânără de 22 de ani, o minoră de 16 ani, toți din județul Botoșani și o tânără de 24 de ani, din județul Timiș, pasageri în autoturismul condus de tânărul de 25 de ani;

— o tânără de 19 ani, un copil de 2 ani și o minoră de 13 ani, toți din județul Botoșani, pasageri ai autoturismului condus de tânărul de 22 de ani.

Cei trei conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

IPJ Suceava / Foto:infocs.ro