Continuam campania MuresStiri de constientizare – In calitate de parinti, pietoni sau soferi, consideram ca legislatia ar trebui sa prevada suspendarea permisului de conducere – pe o perioada de minimum cativa ani sau chiar pe viata -, ca masura corecta aplicata „conducatorilor auto” care nu se pot abtine sa consume bauturi alcoolice inainte de a se urca la volan. Daca nu ai „10 lei pentru un taxi”, mai bine nu bea! Tragem un semnal de alarma prin publicarea mai multor cazuri – care au ca actori principali acesti „soferi-criminali” -, petrecute in ultimele zile pe raza judetului Mures; astfel speram sa devina o lectie pozitiva pentru altii! Totodata rugam IPJ Mures sa ne puna la dispozitie spre publicare inclusiv numele acestora. – MS

  • La data de 21 mai a.c., ora 04:36, pe B-dul 1 Decembrie 1918 din Tîrgu Mureş, un bărbat de 37 de ani, din comuna Hangu, judeţul Neamț, cu autoturismului, pe fondul consumului de alcool, a acroșat un autoturism parcat regulamentar. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital, pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului”.
  • La data de 21 mai a.c., ora 21.45 , poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală nr. 8 Petelea, în timp ce efectuau serviciului de patrulare, pe DC 154/E, pe raza localităţii Jabenița, au oprit pentru control, autoturismul condus de un tânăr de 21 ani, din satul Gălăuțaș, judeţul Mureş. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcool-test, acesta indicând o concentraţie alcoolică  de  0,64 mg/l, alcool pur în volumul de aer expirat, motiv pentru care  a fost condus la Spitalul Municipal Reghin, pentru recoltarea probelor biologice de sânge. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice”, fiindu-i totodată suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, până la soluţionarea cauzei.
  • În data de 19.05.2017, în jurul orei 23:40, pe DC 123, pe raza localității Chirileu, poliţiştii Secției de Poliție Rurală nr. 4 Ungheni au oprit pentru control un moped care nu avea montate plăcuțe de înmatriculare. Conducătorul acestuia a fost identificat ca fiind un bărbat domiciliat în satul Vidrasău. La verificarea în bazele de date s-a stabilit că acesta nu deține permis de conducere pentru nici o categorie şi că  mopedul nu era înmatriculat. Întrucât conducătorul auto emana vapori de alcool, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „punerea în circulație pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat”, „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere”, „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
  • La data de 19 mai a.c., orele 10:50, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală nr. 5 Miercurea Nirajului, au oprit in trafic autovehiculul condus de un bărbat de  42 de ani, din comuna Măgherani. La verificarea documentelor s-a constatat faptul ca bărbatul poseda permis de conducere pentru categoria A, acesta nefiind corespunzător categoriei vehiculului condus. Întrucât conducătorul auto emana halena alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că a  fost transportat la SMURD Tîrgu Mureş pentru prelevarea de probe biologice. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor  de „conducerea unui vehicul cu permis de conducere necorespunzător categoriei” şi  „conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice ”.
  • În ziua de 19 mai a.c., ora 2332, un echipaj din cadrul Poliției Municipiului Reghin -Biroul Rutier, a oprit în trafic pe strada Mihai Viteazu, din Reghin, autoturismul condus de un tânăr de 28 ani, din Reghin. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat valoarea de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la spital în vederea recoltării probelor biologice de sânge. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice”.
  • În data de 20 mai a.c., ora 1820,  Poliţia mun. Reghin a fost sesizată despre faptul că pe strada Iernuţeni din municipiul Reghin, a avut loc un accident rutier, fără victime. La faţa locului s-au deplasat  poliţiştii Secției de Poliție Rurală nr.7 Deda care au  constatat următoarele:Un bărbat de 43 de ani, domiciliat în Deda, în timp ce se deplasa cu autoutilitara pe drumul comunal Bistra Vale, din comuna Deda, pe fondul consumului de alcool, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a acroşat cu partea stângă faţă ATV condus regulamentar de un bărbat din comuna Ibăneşti. Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date ale poliţiei s-a constatat faptul că bărbatul de 43 de ani nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, având o concentraţie alcoolică  de  0,75 mg/l, alcool pur în volumul de aer expirat, motiv pentru care  a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice de sânge, conform  procedurii. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere” şi „conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice”.

IPJ Mures