MS – In timp ce la prea-sponsorizata primaria Tirgu Mures se incearca “lucrul la negru” prin ascunderea “in intuneric”, prin tot felul de tabele alambicate, a cheltuielilor facute de executiv din bani publici – probabil un fel de retur pentru sponsorizarile dineurilor si a echipelor pe care le “antreneaza” -, urmate apoi de amanarea publicarii in mod transparent a contractelor pentru la anu’ si la multi ani…

…Clujul vine cu o idee unică în România. Locuitorii vor vota online cum să cheltuie 4 milioane din banii primăriei. Instituția va pune la dispoziție această sumă și oricine are o idee poate propune un proiect pentru oraș. Primăria va filtra proiectele (să fie viabile din punct de vedere juridic) apoi le va supune la vot. Fiecare proiect va primi 50-80,000 de euro.

Primul oraș din România care va aplica bugetarea participativă utilizând tehnologia modernă. Ce înseamnă asta?

Vom aloca o sumă de bani pentru proiecte pe care cetăţenii să le propună în vederea dezvoltării şi modernizării oraşului, pe diverse domenii: parcuri/spaţii verzi/ locuri de joaca; strazi/alei/trotuare; puncte gospodărești/deșeuri; spații publice; clădiri publice și modernizarea de şcoli ș.a.m.d.

Sursa:romani-buni.info