Potrivit șefului CNAIR, o mare parte dintre proiectele de infrastructură rutieră planificate pentru perioada următoare vor putea fi susținute cu bani europeni, obiectivul fiind ca absorbția de fonduri nerambursabile să se situeze la patru miliarde de lei, în acest an.

“Acum pe Autostrada Transilvania, de care se ocupă Egis, sunt sectoare în execuție care necesită a fi supervizate și o întrerupere în acest moment a acestui contract nu ar face bine. Există acolo un contract pentru Gilău — Nădășel, Câmpia Turzii — Ogra, Ogra — Târgu Mureș. Sunt contracte aflate în diferite stadii. Când am venit aici nu aveau autorizații. Le-am scos aceste autorizații și lucrările între Câmpia Turzii și Ogra au demarat“.

“Ne uităm și asupra Autostrăzii Montana și încercăm soluții pe o zonă care ar veni să asigure o dezvoltare eficientă a României. Vorbim despre o traversare de munți pe ruta Târgu Mureș — Ditrău, Ditrău — Târgu Neamț,Târgu Neamț — Iași, Iași — Ungheni. În prezent, în cadrul unor comisii și a unui grup de lucru, analizăm posibilitatea găsirii unor soluții fezabile pe documentațiile realizate la nivelul anului 2011, astfel încât să generăm și acolo un lucru benefic pentru infrastructură”, a afirmat directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Ștefan Ioniță, într-un interviu acordat AGERPRES.