28 de salvatori montani din Alba, Brasov, Gorj, Mures si Sibiu participa la un stagiu de pregatire pentru salvarea cu elicopterul , organizat la punctul aero din cadrul Spitalului de Urgenta Tirgu Mures.

Este un curs care se adresează salvatorilor de la sol , pe care il vor parcurge majoritatea salvatorilor montani din tara , curs ce cuprinde notiunile de solicitare a elicopterului , semnalizare , apropiere de aparat si transfer al targii cu pacientul. In cadrul serviciilor Salvamont din tară exista deja peste 30 de salvatori pregatiti si pentru salvarea din elicopter , capabili sa coboare din aparatul in zbor, sa recupereze victima si sa urce cu ajutorul troliului inapoi in aparat.

Sunt actiuni organizate de catre Inspectoratul general pentru Aviatie, Departamentul pentru Situatii de urgenta si Salvamont Romania in dorinta de asigura cele mai optime si rapide posibilitati de interventie in cazul evenimentelor montane foarte grave. Pregatirea este asigurata de catre piloti-instructori din cadrul IGAV-SMURD. Actiunile de pregatire vor continua si saptamana viitoare, tot la Tirgu Mures, urmand apoi sa continue si in alte zone din ţara, estimandu-se formarea a cca 300 de salvamontisti pentru acest tip de interventie.