În cursul zilei de ieri, 18 mai, au fost recepționate lucrările pentru Pod din beton armat peste Valea Șaeș pe DJ106 lim. Jud. Sibiu-Apold-Sighișoara-(DN13) km 88+962, jud. Mureș.

Lucrările pentru construcția acestuia au început în luna august 2015 și au fost executate de SC PRODIAL SRL din Sibiu. Valoarea totală a contractului este de aproximativ 2,4 milioane lei, fără TVA. Amplasamentul este situat pe drumul județean DJ106, în vecinătatea localității Apold, județul Mureș.

Podul vechi cu structură metalică și o vechime de 111 ani a fost conservat în imediata vecinătate a podului nou și poate fi în continuare folosit de către pietoni.

Podul nou a fost executat pe amplasamentul podului metalic existent, menținându-se același traseu. Au fost îmbunătățite elementele geometrice și de gabarit. Acesta are o deschidere de 21,80 m și o lungime totală de 30,90 m. Lățimea părții carosabile este de 7,80 m. De o parte și de alta a părții carosabile sunt trotuare în lățime de 1,50 m. Pe toată perioada de execuție a lucrărilor, circulația a fost deviată pe o variantă provizorie realizată din tuburi prefabricate.

Consiliul Județean Mureș a stabilit ca prioritate pentru acest an în ceea ce privește rețeaua de drumuri județene finalizarea lucrărilor existente, iar în anii următori reabilitarea tuturor drumurilor care fac legătura între județul Mureș și județele învecinate.

Biroul de Presa al Consiliului Judetean Mures