<< În cursul zilei de duminică, 7 mai a.c., am fost solicitați pentru căutarea unui băiat în vârstă de nouă ani, care s-a înecat în apele râului Șomeșul Mic, în apropierea podului pietonal de pe strada Fabricii de Zahăr din municipiul Cluj-Napoca. Căutările au fost începute de urgență de către pompierii militari, folosindu-se barca de salvare și alte echipamente. pe albia râului. Aceste acțiuni au fost continuate până la lăsarea întunericului, moment în care vizibilitatea redusă și nivelul ridicat al râului au pus în pericol siguranța salvatorilor. Căutările au fost reluate luni dimineața, împreună cu echipa de scafandri a ISU Mureș, care, după primele scufundări, au reușit să recupereze corpul băiatului. >> Am prezentat cazul in acest material si evenimentul acesta cu final tragic.

ATENTIONARE – Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta:

Dorim să readucem în atenție câteva măsuri pentru prevenirea riscului de înec, risc care înregistrează o pondere mai ridicată în zilele însorite de vară. Odată cu temperaturile mai calde este mai tentantă apropierea persoanelor, dar și a copiilor, de cursurile sau acumulările de apă.

Este recomandat să fie frecventate doar locurile special amenajate pentru înot sau scăldat, să se respecte întotdeauna recomandările administratorului de agrement și să se folosească echipamentul de protecție corespunzător.

Se va evita scăldatul în râuri, lacuri, canale de irigații sau alte cursuri de apă, unde malul abrupt, curenții de apă albiile nămoloase sau aglomerate de vegetație, pietre, trunchiuri de copaci, crengi sau deșeuri aruncate pot să reprezinte un pericol pentru cei care frecventează aceste locuri.

Părinții nu vor lăsa copiii nesupravegheați lângă și în apă!