În perioada iulie – septembrie 2012, un bărbat de 41 ani din Sîngeorgiu de Mureş şi unul de 48 de ani din Tîrgu Mureş, în calitate de administratori ai unei societăţi comerciale din Tîrgu Mureş cu obiect de activitate prestări servicii în domeniul construcţiilor, ar fi înregistrat în contabilitate facturi fiscale despre care cunoşteau că nu reprezintă operaţiuni reale şi, de asemenea, nu ar fi evidenţiat în actele contabile ale societăţii, relaţiile comerciale desfăşurate cu alte societăţi.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 535.000 lei, reprezentând impozit pe profit suplimentar şi TVA aferentă.

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş au dispus reţinerea pentru 24 de ore a celor 2 bărbaţi, cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Faţă de cei 2 administratori, procuror din cadrul Parchetului de pe Lângă Tribunalul Mureş a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

IPJ Mures / Foto:ebh.ro