Peste 300 de persoane, cu vârste cuprinse între 10 și 82 de ani, au vizitat în cursul zilei de ieri Palatul Administrativ în cadrul evenimentului Ziua Porților Deschise organizat de Consiliul Județean Mureș în parteneriat cu Instituția Prefectului-Județul Mureș și Muzeul Județean Mureș.

Scopul manifestării a fost de a prezenta activitatea administrației județene și de a pune în evidență istoricul clădirii. Data de 16 mai a fost aleasă deoarece în această zi, în urmă cu 112 ani, consiliul local de la acea vreme aproba proiectul de hotărâre prin care se dădea girul construirii Palatului Administrativ.

‘Ziua Porților Deschise a fost prilej ca cetățenii județului să descopere secretele Palatului Administrativ, această clădire emblematică în care în prezent își desfășoară activitatea Consiliului Județean Mureș și Instituția Prefectului-Județul Mureș. Consider ca administrația locală trebuie să fie mai aproape de cetățeni și să construiască o relație directă cu aceștia scoțând in evidență munca de zi cu zi a funcționarilor, dar și să facă un efort pentru a educa cetățenii cu privire la atribuțiile instituționale’, a declarat Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș.

În Ziua Porților Deschise Vizitatorii au avut posibilitatea de a afla întâmplări inedite despre cum funcționa administrația publică locală la începutul secolului XX și cum s-a ajuns la construirea clădirii. De asemenea, aceștia au putut admira panorama orașului din Turnul cu Ceas și au avut posibilitatea de a vizita expozițiile dedicate primarilor Bernády György și Emil Dandea găzduite de Muzeul Județean în spațiile din Palatul Culturii.

Biroul de Presă al Consiliului Județean Mureș