Am completa cauzele de poluare, redate de APM Mures, cu cea considerata de noi principala: poluarea cauzata de traficul greu care trece prin mijlocul municipiului Tirgu Mures si in celalalte orase din judetul Mures! Vezi in acest material.

<< Paradoxal, municipiul Tîrgu-Mureș a început anul acesta să fie mai afectat de praf decât de amoniac. Cel puțin așa arată datele măsurătorilor efectuate de Agenția pentru Protecția Mediului Mureș prin intermediul stațiilor de monitorizare a aerului.
Două se găsesc în Municipiul Tîrgu-Mureș iar alte două la Luduș și Târnăveni.
23 de depășiri au fost raportate la acest indicator, în Tîrgu-Mureș, doar în acest an, comparativ cu 6 depășiri la indicatorul amoniac.
Explicația pentru această situație ar fi numărul mare de centrale de apartament, cantitatea mare de material antiderapant folosit și ceața, specifică zonei depresionare, spune șefa Serviciului de Monitorizare din cadrul APM Mureș, Delia Floara. >> Citeste mai mult pe radiomures.

Calitatea aerului din Tîrgu-Mureș poate fi urmărită de populație pe panoul de informare instalat lângă Poli II și pe site-ul www.calitateaer.ro

Sursa:radiomures.ro / Foto:gnr.ro