La această oră, polițiștii din Prahova și ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române efectuează 25 de percheziții la persoane bănuite că ar face parte dintr-o grupare specializată în producerea și comercializarea de țigarete în afara unui antrepozit fiscal. 11 persoane vor fi conduse la audieri.

La data 17 mai a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, având suportul operativ al Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, efectuează 25 de percheziții la persoane bănuite de producerea și comercializarea de țigarete în afara unui antrepozit fiscal.

Descinderile au loc în județele Prahova, Brașov, Sibiu, Dolj, Mureș și Argeș.

Din cercetări au rezultat indicii că un membru al grupării, din Prahova, ar fi fost cel care ar fi achiziționat tutunul sub formă de frunze de la persoane care se ocupă cu cultivarea tutunului și ar fi fabricat țigarete împreună cu alte 4 persoane, domiciliate tot în județul Prahova.

Ulterior țigaretele ar fi fost comercializate în special către crescători de animale, care le achiziționau pentru persoanele care supravegheau animalele.

11 mandate de aducere vor fi puse în aplicare, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri.

IGPR