Proiectul “Cunoaşte şi protejează patrimonial cultural naţional”, derulat la nivel naţional de Inspectoratul General al Poliţiei Române în parteneriat cu Fundaţia Colegium XXI, continuă şi anul acesta, în judeţul Mureş.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mureş, au continuat activităţile acestui proiect la Sighişoara, în data de 15.05.2017.

Ofiţerul specialist pe probleme de patrimoniu cultural naţional din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mureş le-a vorbit elevilor din clasele V-VIII de la Gimnaziul de Stat „Aurel Mosora” şi Gimnaziul de Stat „Victor Jinga”, din vechiul oraş transilvănean Sighişoara, despre ceea ce înseamnă munca poliţiei române în domeniul protecţiei patrimoniului cultural naţional.

Celor prezenţi la activitate li s-a explicat motto-ul proiectului ,,Trecut spre viitor” respectiv importanţa protejării patrimoniului cultural naţional ca mijloc de cunoaştere a trecutului naţional şi o înţelegere mai bună a prezentului şi viitorului pentru generaţiile ce vor urma.

Poliţiştii le-au mulţumit participanţilor din cele două şcoli sighişorene, elevi şi cadre didactice deopotrivă pentru interesul manifestat, înmânându-le la finalul activităţii diplome nominale de participare la activităţile proiectului precum şi brăţări tricolore, pentru ca aceştia să păstreze vie în sufletele lor amintirea acestui moment al proiectului şi să transmită mai departe importanţa păstrării şi valorificării patrimoniului cultural naţional.

La  activităţile din cadrul proiectului ,,Cunoaşte şi protejează patrimonial cultural naţional”, desfăşurat la unităţile de învăţământ din judeţul nostru, în cadrul programului ,,Şcoala Altfel”,  au participat 363 de elevi şi profesori.

IPJ Mures