Judeţul Bistriţa-Năsăud a stabilit, duminică, două recorduri mondiale – primul, de cea mai mare mulţime de oameni îmbrăcaţi în costume populare, adunaţi în acelaşi loc, şi al doilea, de cel mai mare dans tradiţional românesc, a anunţat, luni, preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, pe pagina sa de socializare.

Numărătoarea oficială a persoanelor care au participat, duminică, la acţiunile organizate pe stadionul din oraşul Năsăud, în vederea intrării în Cartea Recordurilor, a arătat că au fost prezente 9.506 persoane îmbrăcate în costume populare, în condiţiile în care numărul minim acceptat ar fi fost de 4.500 persoane.

“Oficial! Judeţul Bistriţa-Năsăud a stabilit două recorduri mondiale, acreditate oficial de Guinness World Record! (…) Cred că aceste cifre spun totul! E oficial faptul că judeţul Bistriţa-Năsăud este capitala mondială a românismului şi a tradiţiilor folclorice! Acest lucru este meritul fiecărui om al judeţului nostru şi al tuturor celor care astăzi au deschis lada de zestre şi au arătat lumii întregi că noi, aici, ştim să ne preţuim ţara, valorile, trecutul, prezentul şi viitorul! Mă înclin în faţa voastră, dragii mei, şi sunt onorat să pot să scriu istorie alături de dumneavoastră, cei mai minunaţi oameni de pe acest pământ!”, a fost reacţia de pe Facebook a preşedintelui Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, după înmânarea certificatelor.

La evenimentul de la Năsăud, prin care s-a marcat şi Ziua naţională a portului tradiţional, au fost prezente, pe lângă simpli cetăţeni, ansambluri folclorice din toate primăriile judeţului Bistriţa-Năsăud, dar şi din judeţele Covasna, Galaţi, Hunedoara, Maramureş, Teleorman, Cluj, Sălaj şi din municipiul Bucureşti.

Citeste mai mult despre recorduri in materialul acesta publicat duminica.

Sursa:agerpres.ro / Foto:observatorbn.ro